Optimizare SEO On Page pentru rezultate sustenabile
Optimizarea SEO on-page reprezinta procesul de modificare directa a elementelor intr-o pagina a unui site web, cu scopul de a imbunatati clasamentul in motoarele de cautare si a atrage trafic organic targetat. Cu alte cuvinte, SEO On Page implica optimizarea continutului, structurii paginii web si altor elemente care influenteaza modul in care motoarele de cautare indexeaza si clasifica paginile.
Optimizarea SEO On Page: ce trebuie sa stii inainte de a o aplica pe site-ul tau?
Inainte de a-ti optimiza site-ul din punct de vedere On Page SEO, este important sa intelegi cum functioneaza algoritmii motorului de cautare Google si care sunt pasii pana la indexarea corecta a paginilor. Pe scurt, vorbim despre procesul de crawling, indexare si ranking, fix in aceasta ordine.
Cum gandeste algoritmul Google?
Crawling: Ce URL sau pagina web analizez intai?
Indexing: Ce URL sau pagina web este relevanta pentru a se afisa in rezultatele cautarii din Google?
Ranking: Pe ce pozitie se afiseaza URL-ul sau pagina web?
Pe baza acestor criterii, specialistul SEO intervine pe toate cele 3 zone prin diferite actiuni, cu scopul de a optimiza bugetul de crawling si influenta afisarea paginilor cu adevarat importante pentru site-ul tau.
Aspecte cheie ale optimizarii SEO on page:
- Analiza de cuvinte cheie: Primul pas pentru optimizarea SEO On Page cat mai corecta, este prospectarea oportunitatilor de cuvinte cheie relevante ce pot fi aplicate pentru continutul paginii. Aceasta analiza este cruciala in parcusul On Page, deoarece contribuie la cresterea relevantei si clasarii paginilor in Google.
- Crearea de continut unic si de calitate: Intr-o strategie On Page eficienta, continutul ar trebui sa fie bine structurat, usor de citit si sa raspunda la intrebarile sau nevoile utilizatorilor. Un factor de clasare esential pentru Google este reprezentat de semnalele EAT (expertiza, autoritate si incredere). Practic, orice continut care aduce valoare paginii web, ajuta in clasarea mai sus a acesteia in motorul de cautare Google.
- Optimizare titluri si meta-descrieri care sa contina cuvinte cheie relevante. Serviciile SEO On Page se bazeaza in special pe astfel de modificari, insa pentru a ne asigura ca acestea sunt corecte, trebuie intai sa mapam corespunzator cuvintele cheie in pagina. O pagina poate avea mai multe cuvinte cheie relevante, insa un cuvant cheie nu poate fi targetat pe mai multe pagini web.
- Asigurarea unei structuri de URL-uri clare si seo-friendly. URL-urile ar trebui sa reflecte continutul paginii si sa fie usor de citit de catre oameni si motoarele de cautare. Prin urmare, se recomanda folosirea cuvintelor cheie in URL, fara simboluri, diacritice sau alte semne indescifrabile.
- Optimizarea elementelor H1, H2, H3. Din punct de vedere On Page, o pagina web ar trebui vizualizata ca o prezentare sau o lucrare de licenta, de exemplu, cu un singur titlu (H1) si mai multe capitole (H2), respectiv subcapitole (H3, H4) care sa fie create cu cuvinte cheie.
- Optimizarea imaginilor prin alegerea de etichete (alt=””) care sa descrie cat mai bine imaginea, cu scopul de a ajuta motorul de cautare sa inteleaga ce semnifica.
- Asigurarea unei viteze de incarcare optime a paginilor. Timpul de incarcare a paginii este un factor important de clasare, dar si pentru experienta utilizatorului pe site.
- Link-uri interne: Creaza legaturi intre pagini ale aceluiasi site. Acest lucru contribuie la navigarea utilizatorilor si la cresterea autoritatii paginilor din sursa interna.
- Securitatea site-ului: Asigurarea ca site-ul este securizat prin utilizarea protocoalelor HTTPS.
- Asigurarea ca site-ul este mobile – friendly. Seo On Page este si despre asta. Testeaza chiar tu, in calitate de consumator, ce usabilitate are site-ul tau si ce imbunatatiri poti aduce, vizual, dar si ca functionalitati.
- Actualizarea continutului trebuie sa fie constanta, pentru a mentine relevanta si pentru a arata motoarelor de cautare ca site-ul este activ si in evolutie.
Optimizarea SEO on-page este esentiala pentru a construi o prezenta online solida si pentru a obtine clasari mai bune in rezultatele cautarii organice. Pentru a aplica o strategie SEO On Page este necesara o strategie personalizata pe nevoile fiecarui site in parte, deoarece fiecare afacere este diferita si fiecare provocare trebuie sa aiba o solutie.